صفحه اصلی
تاریخ درج : چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز: بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۳۰ پروژه به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان
بهره‌برداری از ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی، آغاز عملیات اجرایی پارک‌سوار احمدی، آغاز عملیات اجرایی ۳۵۰۰ واحد پارکینگ به‌صورت طبقاتی، آغاز عملیات اجرایی ۲ ایستگاه خط ۳ مترو، آغاز ورود ۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ۷۵ دستگاه میدل باس به ناوگان حمل‌ونقل عمومی شیراز به همراه آغاز مرحله دوم نوسازی هزار دستگاه تاکسی، بخشی از پروژه‌ای هفته حمل‌ونقل است.

 
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز با اشاره به آغاز هفته حمل‌ونقل، از افتتاح، بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی 30 پروژه به ارزش 20 هزار میلیارد تومان در این کلان‌شهر خبر داد و گفت: عملیاتی شدن این پروژه‌ها توسعه شتابان شیراز در عرصه حمل‌ونقل را در پی خواهد داشت.

هادی شه‌دوست شیرازی بابیان این‌که برخی از اتفاقاتی که در هفته حمل‌ونقل امسال می‌افتد در نوع خود منحصربه‌فرد و تازه است اظهار داشت: برخی از پروژه‌ها برای نخستین بار در کشور و یا شهر شیراز اجرایی می‌شوند.

وی بابیان این‌که برنامه‌های هفته حمل‌ونقل در سه حوزه «افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌ها»، «برگزاری همایش» و «پیاده‌روی بزرگ خانوادگی» عملیاتی می‌شوند اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته روز یکشنبه 25 آذر گزارش جامعی از عملکرد حوزه حمل‌ونقل در صحن علنی شورای شهر ارائه خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز در ادامه سخنان خود به فراگیر شدن استفاده از خودروهای برقی در سطح کلان‌شهرها و شهرهای مختلف ایران و جهان اشاره و خاطرنشان کرد: فراگیری این موضوع باعث شد تا ما هم به دنبال توسعه زیرساخت‌های استفاده از خودروهای برقی باشیم در این راستا 4 ایستگاه شارژ برقی خودرو به‌صورت عمومی در مناطق مختلف شهر ازجمله دروازه قرآن، پارک انتظار روبه‌روی شهرداری منطقه 10، ابتدای پیاده راه سلامت واقع در تقاطع معالی‌آباد و خیابان خلد برین مقابل شهرداری منطقه یک به بهره‌برداری می‌رسد. به گفته شه‌دوست علاوه بر این‌ها 5 پارکینگ عمومی ازجمله هدایت، بین‌الحرمین، شهرداری مرکزی و... نیز به ایستگاه‌های شارژ مجهز می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که هیچ شتاب‌زدگی در زمینه برقی سازی در مجموعه مدیریت شهری وجود ندارد، تصریح کرد: به دلیل پرهیز از آزمون‌وخطا و همچنین استفاده از تجارب دیگران در این زمینه، کمی با تأخیر وارد جریان برقی سازی خودروها و نصب ایستگاه‌های شارژ شدیم.

به گفته معاون شهردار شیراز، پیش‌بینی‌های لازم برای انواع خودروهای برقی که بخواهند وارد شهر شیراز شوند انجام‌شده و انواع شارژرها با سوکت‌های اروپایی و آسیایی برای شارژ خودروها پیش‌بینی شده‌است.

شه‌دوست مزایای این شارژرها را استفاده از ظرفیت‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و ادامه داد: هدف از این موضوع مقابله با تحریم‌های احتمالی بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بهره‌برداری از فاز اول مسیر دوچرخه‌سواری اشاره و خاطرنشان کرد: این مسیر تقریباً 6 کیلومتری از مجاورت پارک گل‌ها در منطقه 6 آغاز می‌شود و تا بام شیراز ادامه پیدا می‌کند. هرچند در ادامه راه، این مسیر تا مجموعه تفریحی و رفاهی که بناست در دروازه قرآن احداث شود ادامه پیدا می‌کند که عنوان طولانی‌ترین مسیر دوچرخه‌سواری شهری جنوب کشور را به خود اختصاص خواهد داد.

معاون شهردار شیراز در ادامه از رونمایی از 75 دستگاه میدل‌باس برای توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی خبر داد و گفت: این میدل باس‌ها مزایای قابل‌توجهی نسبت به ون و مینی‌بوس‌ها دارند و علاوه بر اتومات بودن، برای توان‌خواهان نیز مناسب‌سازی شده‌اند.

شه‌دوست اعتبار صرف‌شده برای خرید این میدل باس‌ها را بالغ‌بر 2800 میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: درکنار این‌ها 300 دستگاه اتوبوس نیز برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی خریداری‌شده که بخشی از آنها در هفته حمل‌ونقل به چرخه خدمات وارد می‌شود و مابقی نیز تا پایان سال مسافر گیری خواهند کرد.

وی با اشاره به این‌که در سال گذشته 1360 دستگاه تاکسی در شیراز نوسازی شد، ابراز داشت: امسال و در مرحله دوم اجرای این طرح هزار دستگاه تاکسی دیگر نیز نوسازی خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز در ادامه از بهره‌برداری از لینک ارتباطی خط یک‌به‌دو قطار شهری خبر داد و گفت: این لینک ارتباطی کمک می‌کند عملیات انتقال قطارها به دپوی اصلی برای تعمیرات و بهسازی درزمانی سریع‌تر و مسافتی کوتاه‌تر انجام شود.

شه‌دوست همچنین از بهره‌برداری از سامانه توزین بار در حال حرکت برای نخستین بار در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: براین اساس سامانه‌ای هوشمند در ورودی شیراز از بولوار خلیج فارس راه‌اندازی شده که خودروهای حمل بار از روی آن تردد می‌کنند و در صورت داشتن اضافه‌بار، مشمول جریمه‌های قانونی خواهند شد.

به گفته وی تا سال آینده این سامانه در تمام ورودی‌های شیراز راه‌اندازی خواهد شد.

معاون شهردار شیراز در ادامه به نصب سامانه پرداخت الکترونیک در 2 هزار تاکسی گردشی سطح شهر شیراز نیز اشاره‌کرد و گفت: تا پایان امسال 2 هزار تاکسی به دستگاه‌های کارتخوان مجهز می‌شوند و پرداخت کرایه برمبنای کورسی که از طرف معاونت حمل‌ونقل و ترافیک برای دستگاه تعریف می شود، انجام می شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به تجهیز 5 دستگاه ون ویژه جانبازان و توانخواهان و همچنین بهره‌برداری از باس‌واش تمام اتوماتیک (ویژه شست و شوی اتوبوس های درون شهری) نیز اشاره و خاطرنشان کرد: راه اندازی بارانداز در مناطق مرکزی شهر شیراز برای خودروهای حمل بار از دیگر اقداماتی است که در هفته حمل‌ونقل از آن رونمایی می شود.

شه‌دوست بابیان این‌که 12 سامانه در مبادی ورودی خطوط ویژه راه‌اندازی شده‌است اظهار داشت: این سامانه‌ها به‌صورت هوشمند خودروهای متخلف را اعمال قانون می‌کنند.

پروژه‌های داده کاوی از دیگر پروژه‌هایی بود که معاون شهردار شیراز به آن اشاره کرد و گفت: با همکاری دانشگاه صنعتی شریف از داده‌های ترافیکی شهر شیراز برای برنامه‌ریزی بهتر استفاده خواهد شد.

شه‌دوست از پایان طرح بهسازی اتوبوس‌های درون‌شهری و همچنین اتمام مطالعات تفصیلی محدوده ترافیک خبر داد و گفت: با پایان این مطالعات عملاً امکان اجرای طرح ترافیک وجود دارد.

بهره‌برداری از پارک ترافیک بوستان مادر، اصلاح و به روزرسانی تابلوهای راهنما و تابلوهای گردشگری در قالب طرح شهر خوانا از دیگر اقداماتی است که در هفته حمل‌ونقل عملیاتی می شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین پروژه‌های هفته حمل‌ونقل امسال را آغاز عملیات اجرایی پارک سوار احمدی و همچنین احداث 3500 واحد پارکینگ به‌صورت طبقاتی دانست و گفت: این پارک سوار به عنوان بزرگ‌ترین پارک‌سوار جنوب کشور ظرف دو سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و دارای 1600 پارکینگ است.

به گفته شه‌دوست، این پارک‌سوار به ایستگاه خط 4 مترو و پایانه اتوبوس نزدیک خواهد بود. در این مجموعه پارک سوار اقدامات رفاهی و اقامتی مورد نیاز رانندگان و مسافران پیش‌بینی شده‌است. در کنار این‌ها، پارکینگ‌های غدیر، کاراندیش و پارکینگ مقابل بیمارستان فرهمندفر ازجمله پارکینگ‌هایی هستند که در مرز محدوده ترافیکی پیش‌بینی شده‌اند. وی همچنین از احداث جایگاه سوخت چندمنظوره در شهرک والفجر خبر داد و گفت: علاوه براین یک مجتمع 113 هکتاری با کاربری اقامتی، تأمین سوخت، انبار و بارانداز برای خودروهای حمل بار راه‌اندازی می‌شود و این کار باعث می گردد خودروهای حمل بار وارد شیراز نشوند.

آغاز عملیات اجرایی جایگاه‌های تک‌سکوی بنزین از دیگر مواردی بود که معاون شهردار شیراز به آن اشاره‌کرد و گفت: این جایگاه‌ها جایگزین خودروهای سوخت‌رسان سیار خواهند شد.

شه‌دوست در ادامه از انعقاد قرارداد خرید 3 دستگاه اتوبوس گردشگری برای شهر شیراز خبر داد و گفت: هزینه یک روز استفاده از خدمات این اتوبوس‌ها برای کاربران ایرانی 150 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 10 دلار خواهد بود که امیدواریم تا روز شیراز سال آینده این مهم عملیاتی شود.

وی در ادامه به آغاز عملیات اجرایی دو ایستگاه آرین و صنایع قطار شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تمام ایستگاه‌های قطار شهری دارای پیمانکار هستند. 

افزایش 100 درصدی سامانه‌های پایش و نظارت تصویری از دیگر موضوعاتی بود که معاون شهردار شیراز به آن اشاره کرد و گفت: علاوه براین تقاطع‌های سطح شهر نیز هوشمند می‌شود و در صورتی که خودرو روی خط ایست یا خط عابر پیاده توقف کند جریمه خواهد شد.

شه‌دوست، تأمین و اُوِرهال ماشین‌آلات دپوی قطار شهری، راه اندازی دو ایستگاه توقف شبانه برای اتوبوس‌های درون شهری واقع در گردخون و بولوار خلیج فارس و به‌روزرسانی و نوسازی خطوط معاینه فنی را از دیگر برنامه‌های هفته حمل‌ونقل دانست و گفت: جمع این پروژه‌ها به حدود 20 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

 پیاده‌روی بزرگ خانوادگی با قرعه‌کشی هزار دستگاه دوچرخه برقی

وی در پایان سخنان خود از برگزاری پیاده‌روی خانوادگی در روز سی‌ام آذرماه خبر داد و گفت: این پیاده‌روی بزرگ در بزرگراه شهید آیت‌ا... رئیسی با قرعه‌کشی هزار دستگاه دوچرخه برقی انجام خواهد شد و برای حضور حداکثری خانواده‌ها از مناطق مختلف شهر، امکانات حمل‌ونقل عمومی مورد نیاز و ایستگاه پذیرایی پیش‌بینی خواهد شد.

پروژه‌های قابل افتتاح و بهره‌برداری در هفته حمل‌ونقل

-بهره‌برداری از ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی با اعتبار 140,000,000,000 ریال
-بهره‌برداری از فاز اول مسیر دوچرخه‌سواری (منصورآباد تا بام شیراز) با اعتبار  1,800,000,000,000 ریال
-رونمایی از 75 دستگاه میدل باس با اعتبار 2,800,000,000,000 ریال
-آغاز ورود 300 دستگاه اتوبوس دیزل درون شهری با اعتبار 40,000,000,000,000 ریال
-نوسازی 1000 دستگاه تاکسی (مرحله دوم) با اعتبار 1,000,000,000,000 ریال
-بهره‌برداری از لینک ارتباطی خط یک به دو قطار شهری با اعتبار  5,500,000,000,000 ریال
-بهره‌برداری از سامانه توزین بار درحال حرکت مستقر در ورودی های شهر (برای نخستین بار در کشور) با اعتبار 99,000,000,000 ریال
-تجهیز دو هزار دستگاه تاکسی به سامانه پرداخت الکترونیک با اعتبار 140,000,000,000 ریال
-آغاز بهره‌برداری از 5 دستگاه خودرو ون ویژه معلولین و جانبازان با اعتبار 75,000,000,000 ریال
- بهره‌برداری از دستگاه شست وشوی اتوماتیک اتوبوس های درون شهری با اعتبار 60,000,000,000 ریال
- بهره‌برداری از 23 سامانه نظارت تصویری باراندازها با اعتبار 125,000,000,000 ریال
- بهره‌برداری از سامانه‌های کنترل هوشمند خط ویژه (12 سامانه) با اعتبار 200,000,000,000 ریال
- اجرای پروژه داده کاوی بر روی دیتاهای ترافیکی با اعتبار 120,000,000,000 ریال
- بهسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی (اتوبوس) با اعتبار 20,000,000,000 ریال
-مطالعه تفصیلی محدوده ترافیک با اعتبار 4,400,000,000 ریال
-آموزش فرهنگ ترافیک و بهره‌برداری از پارک ترافیکی بوستان مادر با اعتبار 100,000,000,000 ریال
-اجرای پروژه شهر خوانا (تابلوهای راهنمای مسیر و گردشگری) با اعتبار  1,000,000,000,000 ریال.
براین اساس جمع کل پروژه‌های قابل افتتاح و بهره‌برداری در هفته حمل‌ونقل به عدد 53,183,400,000,000 ریال می‌رسد.
 پروژه‌هایی که عملیات اجرایی آن‌ها در هفته حمل‌ونقل آغاز می‌شود
- آغاز عملیات اجرایی پارک سوار احمدی و 3500 واحد پارکینگ طبقاتی با اعتبار 73,440,540,000,000 ریال
- آغاز عملیات اجرایی جایگاه سوخت چند منظوره والفجر (سرمایه‌گذاری) با اعتبار 1,800,000,000,000 ریال
- آغاز عملیات اجرایی مجتمع 113 هکتاری حمل‌ونقل (سرمایه گذاری) با اعتبار 42,000,000,000,000 ریال
-آغاز عملیات اجرایی اولین جایگاه‌های تک سکوی سوخت (سرمایه‌گذاری) با اعتبار 130,000,000,000 ریال
-انعقاد قرارداد اتوبوس‌های گردشگری (سرمایه گذاری) با اعتبار 500,000,000,000 ریال
-آغاز عملیات اجرایی ایستگاه‌های قطار شهری صنایع و آرین با اعتبار 11,130,000,000,000 ریال
- افزایش 100 درصدی سامانه‌های هوشمند نظارت تصویری و ثبت تخلف سرعت با اعتبار 2,460,000,000,000 ریال
- اجرای پروژه هوشمندسازی تقاطعات شیراز (توقف بر روی خط عابر پیاده و عبور از چراغ قرمز) با اعتبار 430,000,000,000 ریال
- تأمین و نصب قسمتی از ماشین آلات اورهال دپو با اعتبار 1,200,000,000,000 ریال
- تأمین و نصب تجهیزات ویژه خط دو و سه قطار شهری با اعتبار 4,000,000,000,000 ریال
-آغاز عملیات اجرایی توقفگاه شبانه اتوبوس شرق شیراز (گردخون) با اعتبار 950,000,000,000 ریال
-آغاز عملیات اجرایی توقفگاه شبانه اتوبوس جنوب شرق شیراز (خلیج فارس) با اعتبار 2,400,000,000,000 ریال
-نوسازی خطوط معاینه فنی مرکز شماره یک با اعتبار 180,000,000,000 ریال

براین اساس جمع کل پروژه‌هایی که عملیات اجرایی آن‌ها در هفته حمل‌ونقل آغاز می‌شود به عدد 140,620,540,000,000 می‌رسد و جمع کل پروژه‌های قابل افتتاح و بهره‌برداری و پروژه‌هایی که عملیات اجرایی آنها آغاز می شود حدود 20 هزار میلیارد تومان خواهد بود.